BANDIRMA YILBAŞI
Yaşam Haber Girişi: 25.02.2022 - 10:10, Güncelleme: 16.03.2022 - 11:39

Türkiye'den iki kadın JOOP 2022 jürisinde

 

Türkiye'den iki kadın JOOP 2022 jürisinde

İki Türk kadın, dünyanın en prestijli zeytinyağı yarışmaları arasında gösterilen Japan Olive Oil Prize'da 2022'nin en iyilerini seçmeye hazırlanıyor. Uluslararası jüri unvanlı zeytinyağı tadımcısı Birsen Pehlivan en iyi zeytinyağı ürünlerini belirleyecek JOOP jürisinde, gıda ve gıdaya dair tasarıma yönelik çalışmalarıyla öne çıkan endüstriyel tasarımcı Sibel Kutlusoy ise JOOP Tasarım Ödülü jürisinde Türkiye'yi temsilen görev alıyor.
Her yıl Japonya'nın başkenti Tokyo'da gerçekleştirilen ve dünyanın en prestijli zeytinyağı yarışmaları arasında gösterilen Japan Olive Oil Prize (JOOP), en iyi sızma zeytinyağı ürünlerini ve ürünlerin kimliğini yansıtan en iyi tasarımları, 4-8 Nisan tarihleri arasında belirlemek üzere geri sayıma başladı.   Üreticilerin uluslararası pazarlarda marka bilinirliklerini artırmaları için önemli bir fırsat sunan uluslararası zeytinyağı yarışması JOOP, İtalyan Ticaret Odası sponsorluğunda düzenleniyor.   Japonya, yüksek kaliteli sızma zeytinyağı talebinin en fazla arttığı Asya ülkesi olarak zeytinyağı pazarının önemli merkezleri arasında yer alıyor.   BİRSEN PEHLİVAN 3 YILDIR JOOP JÜRİSİNDE Japan Olive Oil Prize yönetimi, en iyilere karar verecek jüri üyelerini büyük bir titizlikle ve uluslararası kabul görmüş isimler arasından seçiyor. Bu yıl 10.'su düzenlenecek olan JOOP (Japonya Zeytinyağı Ödülü) jürisine ilk kez 2020 yılı seçmelerinde dahil olan ve bu yıl üçüncü kez JOOP jürisinde yer alan Birsen Pehlivan, dünyanın en önemli yarışmalarında yer almış, ‘uluslararası jüri' unvanlı bir zeytinyağı tadımcısı. Birsen Pehlivan, dünyada bu yarışmalardan birini düzenleyebilmiş (Anatolian IOOC) ilk ve halen tek kadın olarak da biliniyor.   JOOP TASARIM ÖDÜLÜ JÜRİSİNDE YER ALAN İLK TÜRK Bu yıl 3.'sü gerçekleştirilecek olan JOOP Tasarım Ödülü kapsamında, ürünlerin kimliğini yansıtan logo, şişe ve ambalajlar değerlendiriliyor. Tasarım ve mimari alanında başarılı işlere imza atmış saygın isimlerin davet edildiği JOOP Tasarım Ödülü jürisinde bu yıl ilk kez Türkiye'den bir isim, gıda ve gıdaya dair tasarıma yönelik çalışmalarıyla bilinen endüstriyel tasarımcı Sibel Kutlusoy da yer alıyor.
İki Türk kadın, dünyanın en prestijli zeytinyağı yarışmaları arasında gösterilen Japan Olive Oil Prize'da 2022'nin en iyilerini seçmeye hazırlanıyor. Uluslararası jüri unvanlı zeytinyağı tadımcısı Birsen Pehlivan en iyi zeytinyağı ürünlerini belirleyecek JOOP jürisinde, gıda ve gıdaya dair tasarıma yönelik çalışmalarıyla öne çıkan endüstriyel tasarımcı Sibel Kutlusoy ise JOOP Tasarım Ödülü jürisinde Türkiye'yi temsilen görev alıyor.

Her yıl Japonya'nın başkenti Tokyo'da gerçekleştirilen ve dünyanın en prestijli zeytinyağı yarışmaları arasında gösterilen Japan Olive Oil Prize (JOOP), en iyi sızma zeytinyağı ürünlerini ve ürünlerin kimliğini yansıtan en iyi tasarımları, 4-8 Nisan tarihleri arasında belirlemek üzere geri sayıma başladı.

 

Üreticilerin uluslararası pazarlarda marka bilinirliklerini artırmaları için önemli bir fırsat sunan uluslararası zeytinyağı yarışması JOOP, İtalyan Ticaret Odası sponsorluğunda düzenleniyor.

 

Japonya, yüksek kaliteli sızma zeytinyağı talebinin en fazla arttığı Asya ülkesi olarak zeytinyağı pazarının önemli merkezleri arasında yer alıyor.

 

BİRSEN PEHLİVAN 3 YILDIR JOOP JÜRİSİNDE

Japan Olive Oil Prize yönetimi, en iyilere karar verecek jüri üyelerini büyük bir titizlikle ve uluslararası kabul görmüş isimler arasından seçiyor. Bu yıl 10.'su düzenlenecek olan JOOP (Japonya Zeytinyağı Ödülü) jürisine ilk kez 2020 yılı seçmelerinde dahil olan ve bu yıl üçüncü kez JOOP jürisinde yer alan Birsen Pehlivan, dünyanın en önemli yarışmalarında yer almış, ‘uluslararası jüri' unvanlı bir zeytinyağı tadımcısı. Birsen Pehlivan, dünyada bu yarışmalardan birini düzenleyebilmiş (Anatolian IOOC) ilk ve halen tek kadın olarak da biliniyor.

 

JOOP TASARIM ÖDÜLÜ JÜRİSİNDE YER ALAN İLK TÜRK

Bu yıl 3.'sü gerçekleştirilecek olan JOOP Tasarım Ödülü kapsamında, ürünlerin kimliğini yansıtan logo, şişe ve ambalajlar değerlendiriliyor. Tasarım ve mimari alanında başarılı işlere imza atmış saygın isimlerin davet edildiği JOOP Tasarım Ödülü jürisinde bu yıl ilk kez Türkiye'den bir isim, gıda ve gıdaya dair tasarıma yönelik çalışmalarıyla bilinen endüstriyel tasarımcı Sibel Kutlusoy da yer alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egegundem.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.