Boykot İsrail malları 2023 tam liste: İşgalci İsrail’in başta ABD ile İngiltere olmak üzere arkasına aldığı küresel güçlerin de cesaretiyle Filistin ve Gazze’ye düzenlediği saldırılar 20 günü aştı. Soykırım ve katliam saldırılarına sessiz kalmak istemeyenler ise bölgeye insani yardım ulaştırma çabasına girişti. Öte yandan askeri müdahale yapılmayınca vatandaşlar kendilerince tedbir almaya başladı. Sürdürülen çalışmalar çerçevesinde İsrail’de üretilen ya da lisans hakkı İsrail’de olan ürünler boykot listesine eklendi. Böylece doğrudan ya da dolaylı olarak İsrail ekonomisine ya da Yahudi milyarderlere katkı sağlayan ürünler boykot listesinde yer aldı. Peki, Blendax, Doritos, Patos, Lipton, Clear, Bingo, Falım İsrail malı mı? işte tüm İsrail ürünleriyle İsrail’de üretilen ürünlerin tam listesi…
Türk malı çamaşır suyu markaları kapış kapış gidiyor! İşte tam liste TIKLA ÖĞREN
BOYKOT İSRAİL MALLARI (2023 TAM LİSTE)
2023 yılı itibarıyla Türkiye'de satılan ve İsrail menşeli olduğu bilinen malların tam listesi şu şekildedir:
Gıda
· Danone
· Maggi
· Nestle
· Nescafe
· Nesquik
· Jacobs
· Banana
· McDonald's
· Burger King
· Knorr
· Calve
· Elite
· Strauss
· Tropicana
· Schweppes
· Tnuva
· Agrexco
· Carmel Agrexco
· Walls
· Ben & Jerry's

İçecek
· Coca Cola
· Pepsi
· Sprite
· Fanta
· Schweppes

Giyim
· Tommy Hilfiger
· Nike
· Adidas
· Polo Ralph Lauren
· Paryzien
· Müjde
· Hugo Boss
· Calvin Klein
· Levi's
· Timberland
· Giorgio Armani
· Lee

Diğer
· Air Wick
· Ajax
· Aldays
· Alo
· Ariel
· Axe Calgon
· Carrefour
· Cif
· Clear
· Clit Bang
· Colgate
· Dettol
· Dove
· Elidor
· Head & Shoulders
· Ipana
· Jhonsons Baby
· Loreal
· Lux
· Max Factor
· Nivea
· Omo
· Oral-B
· Palmolive
· Pantene
· Prima
· Rejoıce
· Prima
· Protex
· Rejoice
· Rexona
· Rinso
· Sensodyne
· Viecnetta
· Vileda
· Vanish
· Vaseline
· Veet
BLENDAX, DORİTOS, PATOS, LİPTON, CLEAR, BİNGO, FALIM İSRAİL MALI MI?
Bu listede yer alan ürünler, İsrail'de üretilen veya İsrailli şirketler tarafından üretilen veya dağıtılan ürünlerdir. Boykot kampanyası kapsamında, bu ürünlerin satın alınmaması ve kullanılmaması hedeflenmektedir.
Boykotun amacı
İsrail'in Filistin'e yönelik işgal ve insan hakları ihlallerine karşı tepki göstermek ve bu ihlallerin sona ermesini sağlamaktır. Boykot, İsrail'in ekonomisine baskı yaparak bu ihlalleri durdurmaya yönelik bir araç olarak kullanılmaktadır.
Boykotun nasıl uygulanacağı
Boykot, bireysel olarak veya örgütlü olarak uygulanabilir. Bireysel olarak, listedeki ürünlerden kaçınmak ve bu ürünleri satın almamaya çalışmak yeterlidir. Örgütlü olarak ise, boykot kampanyalarına katılmak ve farkındalık yaratmak mümkündür.
Boykotun etkileri
İsrail'e yönelik boykot kampanyaları, İsrail ekonomisine önemli ölçüde zarar vermiştir. Bu zararın, İsrail'in Filistin'e yönelik politikalarını değiştirmeye yönelik baskıyı artırması beklenmektedir.
Boykotun eleştirileri
Boykot kampanyaları, bazı kesimler tarafından eleştirilere maruz kalmaktadır. Bu eleştiriler arasında, boykotun İsrailli sivil halkı hedef aldığı, İsrail'in ekonomisine zarar verdiği ancak Filistin'deki durumu iyileştirmediği gibi iddialar yer almaktadır.
Türkiye'de boykot kampanyası
Türkiye'de, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının ardından, İsrail mallarının boykot edilmesi çağrıları artmıştır. Bu çağrılar üzerine, Türkiye'de birçok kişi ve kuruluş, boykot kampanyalarına katılmıştır.
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Yorumlar
(42)Sakbay - En başta Coca Cola içmeyin
Liya - Hacı Şakir ve Bingo türk malıdır . Yanlış haber yapmayın .
Blge - 100 seneyi gecgin Hacı Şakir maalesef Colgate-Palmolive tarafindan satin alindi :-((( yazik, neden geleneksel mallari satiyorlar.
Mehmet - Yalan oda onların
Boykota Devam - hayir Haci Sakir yahudi eline gecti. Yahudi Malidir. Kendileride söylüyor.
M. Ünal - Bingo Türk malı. Zan altında bırakmayın. Doğru düzgün haber yapın. Dava açsalar ne yapacaksınız?
Bursa16 - ALGİDA BU ÜRÜNLERE DAHİLMİ GÖREMEDİM
B - Evet
Mehmet Fidan - Bende almıcam onların yaptıkları ürünlere güvenmiyorum.sağliğımızı tehdit etcek her şey koyarlar.
Trust - Şu süreçte epeyce araştırma yaptım. Alternatifi olmayan ürün yok gibi. Ben de şimdiye kadar pek çok İsrail malı ürün almıştım. Ama bu saatten sonra bilerek hiç bir İsrail malı ya da İsrail destekçisi ürün satın almayacağım. Her şeyin bir hesabının olacağı gün gelecek. Dikkat etmek lazım.
Patnos Değil. - Patos doğuş çayın ürünü. Hiç araştırmadan sözde habercilik yapıyorsunuz. Haksız yere Türk mallarını da kötülüyorsunuz.
Bilinçli Tüketici - türk markası olup israile de destek verenler var dikkatinizi çekerim
Ahmet Ertuğrul - Sadece savaş zamanında değil her zaman bu ürünlerden uzak duralım.
Abdullah 40 - Adidas İsrail değil Alman malı ikincisi en çok cocacola omomatik bide nescafe gidiyor bunlara yüklenip almamak lazım kesinlikle üçüncüsü böyle olmaz İslam alemi birleşip cepheye gidip amerika ve İsrail köpeğiyle savaşmak lazım kanımızın son damlasına kadar devletimiz bütün askeri silah yardımını yapması lazım böyle kuru kuru laflarla olmaz Allah Müslüman kardeşlerimin yardımcısı olsun inşallah ???
Nisa Nurd Gül - israillerin mallarını asla almayız
Nisa Nurd Gül - bu israillerin taaa ebesini ediyim yani anladınız siz
Sedat Peker - Karınca misali safımız belli olsun, bu yahudilerin dını ımanı para dunyada nufuz bakımından az sayıda ama ekonomik olarak her yere hakimler bu lanetli kavim dunyadakı kaosun butun bunlar var ahlaksızlığı dunya ya bunlar yayıyor cunku kendilerini ustun bir ırk olarak görüyorlar diğer insanlar onlar için bir kole velhasıl mumkun mertebe onların urunlerını almamaya çaba gösterelim en azından karınca misali safımız belli olsun ve tarih bunları yani yahudilere gerekli cezayı verecek Allah cc buyuktur zalimler için yaşasın cehennem.
Sallagitsin - Herifler kanserli hücre gibi.
Osmanlının yasaklamasına rağmen, araplar onları bağrına bastı . El altından gizli gizli sırf paranın cazibesine kapılıp yerlerini verdiler. Şİmdi o kanserli hücre orta doğuyu sarıyor, sarmakta. Şu an kansere çare yok ama bulunacak. Allah cc. ın izni ile.
Gerçek Neyse O. - Alçak arapların tarihini okuyun Türk’e nasıl düşman olduğunu öğrenin sonra da yorum yapın .Zengin Araplar sahip çıkmıyorsa bize ne oluyor. Memleket yanıyor kimin umrunda..Cenab-ı Allah bir zalimi bir zalimle cezalandırırmış . Yesinler birbirlerini alçaklar...
Blge - igrenc herif, masumlarin hatta bebeklerin bile öldürülmesine "Yesinler birbirini alcaklar" diyor. Seni o ölen cocuklarin yerinde görmek isterdim. Defol Türkiyeden, burasi canavar yuvasi degil, burda insanlar yasar.
Wswp - Seninde o canavarlardan farkin yok bebek katili cani herif
Herhangi Bir Insan - Tüm Türkler iyi olmadığı gibi tüm Araplar da kötü değildir. Zamanında yaşananların oradaki masum insanlarla hiçbir ilgisi yok, ki o dönemde cephelerle omuz omuza savaşan araplar da vardı. O katledilen bebeklerin ne suçu var sence? bu söylediklerin canice.
Köstebek - boykot edince nolacak gazze sorunu çözülecekmi bu saydığınız markaların hepsini yıllardır kullanıyoruz israil yıllardır gazzeyi abluka altında tutuyor sonra bu firmalarda binlerce türk evine ekmek götürüyor bunlar kapanırsa bu insanların hali ne olcak bu sorun israil filistin sorunu bırak kendileri halletsin bu ülkede 40000 vatan evladı pkk teröründen şehit oldu hangi filistinli bize destek oldu veye yürüyüş yaptılar
Blurjays - Ne saçmalıyorsun sn mk
Imza - Golf dondurma da danonenin dolayisiyle bim ve sok magazalarinda satilan dondurma urunleri de israilin
Körfez - Market raflarındaki İsrail ürünlerini değişik renk uygulaması ile büyük market ve yerel marketlerin katılmasını diliyorum.
Esmanur Bingöl - Ben hicbir şekilde israil malini almiycak en azından bundan sonra almiycam öbür dünyada hesabi var Allah aşkına nefsinize hakim olup almayin ben sofrada kkolasiz yemekten sonra kahvesiz yapamam demeyin.turk malini araştırın var kahveside icecegide ccipside turk malinin var onlari alin insanlar artık ölmesinnn
Nihat Demir - Kardeşim ne alacağız markete girince hepsi
Onların malları yalasa yalan deyin
Bende almak istemiyorum.
M. Ünal - Hepsinin alternatifi Türk malı var. Yeter ki isteyin.
Mesut Öztürk - Alarko holding de Yahudinin 13 Ekim'de 154000 metrekare tarım arazisi aldı Türkiye'de önce herkes burnunun dibini görsün buna izin veren hükümet ülkeyi karis karış satıyor
Ceycey - Yorumları okuyorum müslüman kardeşlerimde,herkes kendi ailesinde yapabildiği kadar ürüne boykot uygulasın tabiki herşeye uygulayamayız ama en basit örnek olarak bir coca cola bile almasak içmesek,en büyük darbelerden birini vururuz İsrail’e Çünkü ülkemizde Coca colanın pazarı çok büyük.Bunlar para İçin namusunu bile satan insanlar.
Müslüman Kardesin - Domuz İsrail'i iç ve dış piyasasını alinmicak yenmicek giyilmicek temizlenmicek kısacası kullanılmıcak işte. dahası yok olurmuyuz almazsak hiç birini aklımızı başımıza getirelim artık rabbim daha iyileri nasib eder şüphesiz.
Osman Eren - Bu listelerde sadece marketlerde ve avm lerde satılan ve bir çoğu Türkiye de üretilen yani basit ürünler mevcut. Bankalar, sigorta şirketleri, cep telefonu ve bilgisayar firmaları, ilaç şirketleri, petrol şirketleri, araba üreticileri, sigara ve tütün şirketleri, kimya firmaları vs.. neden yok? Hiç bir listede bulamadım. Özellikle bizim Türk işçisine istihdam sağlamayan, ülkemize beş kuruş katma değeri olmayan, sadece cari açığı arttıran doğrudan ithal edilen ürünler nerede???
Zeynep Yıldırım - İsrail malları alarak onları zenginleştirmeyelim filistin gazzeye atılan bombaları unutmayalım İsrail mallarından uzak duralım Türk malı kullanalım
Yokzumuzfalan - Ne kadar bos bir haber sayfasi aynen kanka boykot edicez en buyuk gazze
Tarkan - Nescafe isviçre yazılan markaların çoğunun israil ile bir alakası yok saçmalamayın
Adem - Doğru söylüyor olabilirsin Hacı şakir Önceden Türk malı Olarak geçiyordu taki satılana kadar Belki oda satılmıştır
Neşe İçen Dinç - Allah rızası için satın almamaya gayret edelim
Satın aldığımız her ürün bizim gibi müslüman olan din kardeşlerimize bomba olarak yağıyor
Katil İsrail Bebekleri çocukları hamileleri sivilleri hunharca katlederken keyfimizden fedakarlık edelim
LA GALİBE İLLALLAH
Ilhan - Bunların bankaları yokmu esas parayı ordan götürüyorlar bankalarını boykot edelim herkes paralarını çeksin hesaplarını kapatsın bu çok önemli
Abdullah - Boykot elimizden geliyor. Lütfen yapalım
Salih34 - Tamam boykot edelim bu firmaları o firmalarda çalışan işçiler boykot için işlerinden çıksin o zaman kaç bin kişi çalışıyor haberiniz var mı boykot edelim demek kolay o fabrikalarda çalışan işçilerin parasını boykot edenler verebilecek mi saçma sapan isler
Gerçekler Acıdır - İsrail donumuza kadar girmiş, eyvah eyvah bu sadece Türkiye'de dünyada, düşünemiyorum boykot devede kulak kalır yapalım yapmayalım demiyorum gercekleride görmek lazım
Mesut - Savaş durana kadar mağazalar mallarını depoya çeksin yeni sipariş vermesinler. Başka türlü boykot mümkün değildir
Tacsız Kral - 400 kalem İsrail malı Türkiye de satılmaktadır Gebze'de İsrail fabrikası kaç tane olduğunu biliyormusunuz en az 15 tane fabrikası var benim bildiklerim İsrail fabrikaları en çok Erdoğan döneminde yapıldı halende yapılıyor kendi ülkesinde üretim yasaklatı İsrail ülkemizde cirit atıyor
Atmaca1111 - Yazılan mallar israil malıysa Boykot etmek mümkün değil İç piyasa İsraile ait Boykot çok zor
SallaGitsin - BOŞ YAPMIŞSIN DEMEDİ DEME İBRAHİM
İbrahim - Unutmayın, başarısız olduğunuzda değil, hep bir mazeretiniz olduğunda kaybedersiniz...
Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.