Ev hanımları mutfaklarında çıkardığı harika işlerle bilinir. Hamur işlerinin çok tüketildiği ülkemizde ise börek çok sevilir. Sabah kahvaltılarının doyurucu lezzetlerinden börekler; patatesli, ıspanaklı, peynirli, kaşarlı, kıymalı gibi çok çeşitle hazırlanır. Hepsinin tek bir ortak noktası var o da böreklerin tel tel dökülmesidir. Siz de tel tel dökülen börek için bu tarifi mutlaka uygulamalı sosunuza sade maden suyu eklemelisiniz.
nefisyemektarifleri.com ustalarına göre yufkanın üzerine maden suyu katkılı sos sürmelisiniz. Bu sayede yufkalarınız hem tel tel hem de çıtır çıtır olacak.
PATATESLİ BÖREĞİN AZ BİLİNEN TARİFİ
milliyet.com.tr’de yer alan tarife göre patatesli börek için yapmanız gerekenler şunlar;
· 4 yufka
· 1 bardak sıvıyağ
· 1 yemek kaşığı sirke
· 3 yemek kaşığı un
İç Harcı:
· 4 patates
· 2 yemek kaşığı sıvıyağ
· 1 soğan
· 1 tatlı kaşığı nane
· 1 çay kaşığı kırmızı biber, pul biber, karabiber
· Tuz
· Üzerine 1 yumurta
PATATESLİ BÖREĞİ BÖYLE PİŞİRMELİSİNİZ
Patatesleri önce iyice haşlayın, ardından ince ince doğrayın.
Soğanı rendeledikten sonra kavurun, ardından patatesi, naneyi, tuzu ve kırmızı biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Karışımı soğumaya bırakın.
Sıvıyağ, sirke, un, tuzu çırpıp sos kıvamına getirir.
Yufkalardan birini serip üzerine 2-3 yemek kaşığı sostan ekleyin ve üzerine bir yufka daha serin.
Sigara böreği yapar gibi pizza dilimi şeklinde bölün ve içine patatesli harcı koyup sarın.
Üzerine bir yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpip 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
Kaynak: milliyet.com.tr * Derleme: egegundem.com.tr * Görsel kaynak: youtube.com
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.