Havuç çok sevilir ve çok tüketilir. Sadece mezelerde ya da yemeklerde değil havuç turşu olarak da çok sevilir. Kütür kütür turşusu kurulan havucun vitamin değerleri de artar. En çok tüketildiği yiyeceklerden biri de havuç tarator olur. Evinizin mutfağında havuç tarator hazırlarken bilmeniz gereken bazı püf noktalar var. Bu püf detaylar sayesinde havuç tarator tam kıvamında oluyor ve sulanmıyor.
HAVUÇ TARATORUN PÜF NOKTALARI
Havuç tarator hazırlarken kıvamın bozulmaması için havuçların soğumasını bekleyin. Eğer havuçlar sıcakken karışıma eklerseniz meze sulanır ve bu hiç kimsenin istemeyeceği bir durumdur.
Havuçları 4 ila 5 dakikadan fazla pişirmeyin. Çünkü fazla pişirirseniz havuçlar yumuşar az pişirirseniz de havuçlar sert kalır. Yoğurdu süzme olarak kullanırsanız kıvamı daha güzel olur. Yoğurdun sulu olmayan tarafını kullanmaya dikkat edin.
AZ BİLİNEN HAVUÇ TARATOR TARİFİ
memorial.com.tr tarafından derlenen havuç tarator için gereken malzemeler şöyle:
· 2 büyük boy havuç
· 1 su bardağı kadar yoğurt
· 4 yemek kaşığı zeytinyağı
· 4 adet ceviz içi
· 1 diş sarımsak
· Tuz
İki boy havucu soyun ve rendeleyin
Pişirim yapılacak tavaya ekleyin ve 4 yemek kaşığı koyun, üzerine de havuçları ekleyerek kavurun. Havuçlar yumuşayınca da ocağı kapatın
Havuçların soğumasını beklerken, geniş bir kaba 1 su bardağı kadar süzme yoğurt, istediğiniz miktarda tuz ve 2 diş rendelenmiş sarımsak koyarak karıştırın,
Daha sonra bu karışımın üzerine soğuyan havuçları ekleyip harmanlayın. İsteğe bağlı olarak küçük küçük doğranmış ceviz içi ekleyebilir, havuç taratorun lezzetini arttırabilirsiniz.
Karışımı servis tabağına alın üzerine de zeytinyağı ve taze maydanoz gezdirerek servis edin. Afiyet olsun…
TAM KIVAMINDA ASLA SULANMAYAN HAVUÇ TARİFİ
Hayata dair farklı içeriklerin yer aldığı hurriyet.com.tr sitesinde nefis bir havuç tarator tarifi verildi. işte gereken malzemeler:
· 5 adet havuç
· 4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
· 3 yemek kaşığı zeytinyağı
· 1 diş rendelenmiş sarımsak
· 5 adet ceviz
· Tuz
Havuçları güzelce temizleyip rendeleyin.
Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve elma şekeri ekleyip kavurun.
Elma şekerleri kavrulduğunda, soğumaları için kenara alın.
Büyük bir kasede yoğurt, sarımsak ve zeytinyağını iyice karıştırın.
Soğuyan elma şekerlerini ekleyip karıştırın.
Meyve turşusunu servis tabağına alın.
Üzerini iri parça cevizle süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun!
Kaynak: memorial.com.tr - hurriyet.com.tr
Derleme: egegundem.com.tr
Görsel kaynak: NefisTariflerYoutube
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.