Havuç tarator yaparken bilmeniz gerekenler! Tam kıvamında havuç tarator nasıl yapılır?

Vitamin deposu olan ve soğuk mezelerin kralı olan tam kıvamında havuç tarator nasıl yapılır?

Haber albümü için resme tıklayın

Havuç çok sevilir ve çok tüketilir. Sadece mezelerde ya da yemeklerde değil havuç turşu olarak da çok sevilir. Kütür kütür turşusu kurulan havucun vitamin değerleri de artar. En çok tüketildiği yiyeceklerden biri de havuç tarator olur. Evinizin mutfağında havuç tarator hazırlarken bilmeniz gereken bazı püf noktalar var. Bu püf detaylar sayesinde havuç tarator tam kıvamında oluyor ve sulanmıyor.

HAVUÇ TARATORUN PÜF NOKTALARI

Havuç tarator hazırlarken kıvamın bozulmaması için havuçların soğumasını bekleyin. Eğer havuçlar sıcakken karışıma eklerseniz meze sulanır ve bu hiç kimsenin istemeyeceği bir durumdur.

Havuçları 4 ila 5 dakikadan fazla pişirmeyin. Çünkü fazla pişirirseniz havuçlar yumuşar az pişirirseniz de havuçlar sert kalır. Yoğurdu süzme olarak kullanırsanız kıvamı daha güzel olur. Yoğurdun sulu olmayan tarafını kullanmaya dikkat edin.

AZ BİLİNEN HAVUÇ TARATOR TARİFİ

memorial.com.tr tarafından derlenen havuç tarator için gereken malzemeler şöyle:

·         2 büyük boy havuç

·         1 su bardağı kadar yoğurt

·         4 yemek kaşığı zeytinyağı

·         4 adet ceviz içi

·         1 diş sarımsak

·         Tuz

İki boy havucu soyun ve rendeleyin

Pişirim yapılacak tavaya ekleyin ve 4 yemek kaşığı koyun, üzerine de havuçları ekleyerek kavurun. Havuçlar yumuşayınca da ocağı kapatın

Havuçların soğumasını beklerken, geniş bir kaba 1 su bardağı kadar süzme yoğurt, istediğiniz miktarda tuz ve 2 diş rendelenmiş sarımsak koyarak karıştırın,

Daha sonra bu karışımın üzerine soğuyan havuçları ekleyip harmanlayın. İsteğe bağlı olarak küçük küçük doğranmış ceviz içi ekleyebilir, havuç taratorun lezzetini arttırabilirsiniz.

Karışımı servis tabağına alın üzerine de zeytinyağı ve taze maydanoz gezdirerek servis edin. Afiyet olsun…

TAM KIVAMINDA ASLA SULANMAYAN HAVUÇ TARİFİ

Hayata dair farklı içeriklerin yer aldığı hurriyet.com.tr sitesinde nefis bir havuç tarator tarifi verildi. işte gereken malzemeler:

·         5 adet havuç

·         4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt

·         3 yemek kaşığı zeytinyağı

·         1 diş rendelenmiş sarımsak

·         5 adet ceviz

·         Tuz

Havuçları güzelce temizleyip rendeleyin.

Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve elma şekeri ekleyip kavurun.

Elma şekerleri kavrulduğunda, soğumaları için kenara alın.

Büyük bir kasede yoğurt, sarımsak ve zeytinyağını iyice karıştırın.

Soğuyan elma şekerlerini ekleyip karıştırın.

Meyve turşusunu servis tabağına alın.

Üzerini iri parça cevizle süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun!

Kaynak: memorial.com.tr - hurriyet.com.tr

Derleme: egegundem.com.tr

Görsel kaynak: NefisTariflerYoutube

23 Eki 2023 - 11:55 - Hayatın İçinden

Son bir ayda egegundem.com.tr sitesinde 1.688.557 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.