Çat kapı gelen komşular için hazırlanabilecek bir tatlının tarifini sizler için derledik. Evinizde otururken evde bulunan malzemelerle yapabileceğiniz bu hafif tatlıya bayılacaksınız. Kardelen tatlısı diyet yapanlar için de çok hafiftir. Peki kardelen tatlısı nasıl yapılır?
Kardelen tatlısı, İzmir'in meşhur tatlılarından biridir. Yumuşacık keki, lezzetli muhallebisi ve Antep fıstığı ile oldukça sevilen bir tatlı çeşididir.
İŞTE AZ BİLİNEN TARİFLE KARDELEN TATLISI YAPIMI
Malzemeler:
· Keki için:
o 4 adet yumurta
o 1 çay bardağı toz şeker
o 1 paket vanilya
o 1 paket kabartma tozu
o 1 su bardağı un
· Muhallebisi için:
o 1 litre süt
o 1 su bardağı toz şeker
o Yarım su bardağı nişasta
o Yarım su bardağı un
o 1 paket vanilya
o 80 gr beyaz çikolata
o Yarım paket sıvı krema (100 ml)
· Arası için:
o Antep fıstığı
· Üzeri için:
o Hindistan cevizi
KARDELEN TATLISININ PÜF NOKTALARI
· Keki hazırlarken yumurta ve şekeri iyice çırpmanız, kekinizin yumuşacık olmasını sağlayacaktır.
· Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırmanız, tencerenin dibine yapışmasını önleyecektir.
· Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra içine beyaz çikolata ve sıvı kremayı ekleyip, tamamen eriyene kadar karıştırın.
· Keki ıslatırken sütün ılık olmasına özen gösterin.
· Tatlıyı hazırladıktan sonra en az 3-4 saat buzdolabında dinlendirmeniz, lezzetinin daha iyi oturmasını sağlayacaktır.
Yapılışı:
1. Keki hazırlamak için: Yumurta ve şekeri derin bir karıştırma kabında mikser ile 3-4 dakika kadar köpük köpük olana kadar çırpın. Ardından vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip, spatula ile karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
2. Muhallebiyi hazırlamak için: Süt, şeker, nişasta ve unu bir tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebinin kıvam aldığını anladığınızda ocaktan alın ve vanilya ile beyaz çikolata ve sıvı kremayı ekleyip, tamamen eriyene kadar karıştırın.
3. **Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuyan keki ortadan ikiye kesin.
4. **Kekin bir katını kek kalıbına yerleştirin. Üzerine hazırladığınız muhallebinin yarısını dökün. Ardından Antep fıstığı serpiştirin. İkinci kek katını üzerine yerleştirin. Kalan muhallebiyi de üzerine dökün ve pürüzsüz bir şekilde yayın. Üzerine hindistan cevizi serpiştirin.
5. **Tatlıyı buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Kardelen tatlısının nefisyemektarifleri.com aşçıları tarafından hazırlanarak Youtube.com’a yüklenen tarifine de bakabilirsiniz:
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.