Evde limonlu kurabiye yapıyorsanız bilmeniz gereken önemli püf noktalar vardır. Bu püf noktalar sayesinde kurabiyeleriniz ağızda dağılırken asla kuru kalmıyor. Bu tarifle her bir ısırıkta limon ferahlığı damak çatlatıyor. Üstelik C vitamini deposu olan limon hamurla birleşerek sağlığa da iyi geliyor.
LİMON BU TARİFİ KISKANDI
Limonlu kurabiye yapmak oldukça kolay ve lezzetli bir tariftir. İşte limonlu kurabiye tarifi püf noktalarıyla:
Malzemeler:
· 1 su bardağı (2 çubuk) tereyağı (oda sıcaklığında)
· 1 su bardağı pudra şekeri
· 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
· 2 yemek kaşığı taze limon suyu
· 2,5 su bardağı un
· 1 çay kaşığı vanilya özütü
· 1/2 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
· 1/4 su bardağı pudra şekeri (kurabiyeleri kaplamak için)
Yapılışı:
1. Fırını 180 dereceye (fanlı 160 derece) ısıtmaya başlayın ve fırın tepsinizi yağlı kağıt veya silikon fırın matı ile kaplayın.
2. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını büyük bir karıştırma kabına alın. Pudra şekerini ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Karışımı iyice çırpın.
3. Taze limon suyunu ve vanilya özütünü ekleyin. Karışımı tekrar çırpın.
4. Un ve tuzu ekleyin. Hamur yoğrulabilir bir kıvam alana kadar karıştırın. Hamurunuzu fazla yoğurmayın, sadece malzemeler karışana kadar karıştırın.
5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt üzerine dizin. Aralarında yeterli boşluk bırakın, çünkü kurabiyeler fırında hafifçe yayılacaktır.
6. Fırında önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 12-15 dakika pişirin. Kurabiyelerin kenarları hafifçe kızarıncaya kadar pişirin. Fırın türüne bağlı olarak süre değişebilir, bu nedenle dikkatli olun.
7. Fırından çıkar çıkmaz sıcakken pudra şekeri serpin. Kurabiyeler soğudukça pudra şekeri kurur ve lezzetli bir doku oluşturur.
8. Soğuyan limonlu kurabiyelerinizi servis yapabilirsiniz.
LİMONLU KURABİYENİN PÜF NOKTASI
Püf Noktası: Limon kabuğu rendesi ve taze limon suyu, kurabiyelere harika bir limon aroması ve ferahlık katar. Kurabiyeleri fazla pişirmemeye dikkat edin, çünkü kurabiyeler fırından çıktıktan sonra bir süre pişmeye devam ederler ve kurumamaları için yumuşak çıkarmak önemlidir.
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.