Fındıklarınız bozulup küfleniyorsa bilmeniz gerekenler; İlk günkü gibi taze kalıyor

Bol vitamin ve yağ kaynağı olan fındık çok sağlıklıdır. Saç, göz sağlığının yanı sıra cildi de besler. Evinizdeki stokladığınız fındıklar bozuluyor mu? İşte * fındık saklama tüyoları * ...

Haber albümü için resme tıklayın

Dünyanın en güzel fındıklarını Karadeniz’de yetişiyor. Sarp yamaçlar ve dik yokuşların olduğu Karadeniz’de toplanan fındıklar çikolatalardan tatlılara birçok lezzetle damaklarda şölen yaşatıyor. Fındık sadece lezzet değil sağlık bakımından da çok önemlidir. Fındık yaş ve kuru olarak saklanır. Fakat yaş saklanan fındıklar kısa sürede çürüyerek bozulabiliyor. Bunu önlemek ise bazen zor olabiliyor. İşte fındıklarınızı küflenmeden ve tadı kaçmadan saklamanın yolları…

FINDIKLARIN BOZULMASINI ÖNLEMEK İÇİN BU YÖNTEMİ UYGULAYIN

Fındıklar çiğ, kabuklu, kabuksuz ve kavrulmuş olarak çeşitli türlerde olur. En sağlıklısı ise fındığı çiğ tüketmektir. Kavrulmuş fındığın insan sağlığı için zararlı olduğu belirtildi. Çiğ fındığı saklamak ise zor olabiliyor.

FINDIK İÇİ SAKLAMANIN TÜYOSU

Fındık içini bozulmadan saklamak için kesinlikle havayla temasını kesmelisiniz. Bunun için ise fındıklarınızı bir kavanoza doldurarak nem, hava ve ısıdan etkilenmesinin önüne geçebilirsiniz. Fındığı odak sıcaklığında bekletirseniz içerisindeki kalp dostu yağlar bozulur ve etkisini kaybeder. Bunun yaşanmaması için fındık içlerini serin ve kuru yerde saklayabilirsiniz. Kabuksuz fındıklar buzdolabında 6 ay dayanabiliyorken fındıklı kabuk 12 ay bozulmadan saklanabilir.

KABUKLU FINDIKLARI TAM 4 YIL SAKLAMANINN PÜF NOKTASI

Kabuklu fındıklar ise fındık içlerine kıyasla daha dayanıklıdır. Oda sıcaklığında açık sepet ya da bez torbalarda fındıklı kabuğunuz 2 yıla kadar dayanırken buzdolabında havayla teması kesilen kabuklu fındıklarınız ise tam 4 yıl bozulmadan kalabilir.

KAVRULMUŞ FINDIK NASIL SAKLANIR?

Kavrulmuş fındıklar çabuk tüketilmesi gerektiği için kısa sürede tüketilmelidir. Çünkü kısa sürede bayatlayarak tüketilmesi zorlaşıyor. Havayla temas eden kavrulmuş fındığı gevrekliği gider ve raf ömrü de ciddi derecede kısalır. Bunun için kavurduktan sonra buzdolabında saklayabilirsiniz fakat çıkardıktan sonra yeniden ısıtmanız gerekebilir.

Kaynak / derleme: egegundem.com.tr

19 Eki 2023 - 12:56 - Hayatın İçinden

Son bir ayda egegundem.com.tr sitesinde 1.688.557 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ege Gündem Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ege Gündem Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ege Gündem Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ege Gündem Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.