Balıkesir Haber Girişi: 28.04.2021 - 22:19, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00

BURHANİYE YEMEKLERİ ÜNLÜ DERGİDE YAYINLANDI

 

BURHANİYE YEMEKLERİ ÜNLÜ DERGİDE YAYINLANDI

Dünyaca ünlü Metro Gastro Dergisi Burhaniye’nin yöresel lezzetlerini sayfalarına taşıdı.
Dünyaca ünlü Metro Gastro Dergisi Burhaniye’nin yöresel lezzetlerini sayfalarına taşıdı. Gastronomi alanında ulusal ve uluslararası alanda isim yapmış Türkiye’nin ilk yemek kültürü dergisi Metro Gastro Dergisi,son sayısında Burhaniye’nin eşsiz lezzetlerini sayfalarında yayımladı. Burhaniye Belediyesiyle işbirliği içinde Burhaniye’nin yöresel lezzetlerini detaylı şekilde inceleyen dergi, 17 çeşit yöresel yemeğin tarihiyle birlikte lezzet hikayelerine sayfalarında yer verdi. Türk mutfağının kaybolan lezzetlerinin kayıt altına alınması amacıyla,yemek kültürü araştırmacısı ve yazarı Nilhan Aras’ın katıldığı program, Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezi’nde kayda alınan, Burhaniye Belediyesi personeli ve bölge kadınları yöresel yemekler hazırlayarak, tadım ve kültürel hikayelerini dergi için anlattı. Yapılan tadım ve sunumlarda Burhaniye’ye özgü Sura, Keşkek, Kuru Mantı gibi 17 çeşit yemeği inceleyen araştırmacı Nilhan Aras her yöresel yemeği ayrı ayrı kaleme alarak fotoğrafladı.  Geçtiğimiz günlerde, Nisan-Mayıs- Haziran ayı 101.sayısında Burhaniye Belediyesiyle ortaklaşa yaptığı etkinlikteki yöresel yemeklere yer veren dergi2000 yılından bu zamana kadar Dünya genelinde yayın yapıyor.
Dünyaca ünlü Metro Gastro Dergisi Burhaniye’nin yöresel lezzetlerini sayfalarına taşıdı.

Dünyaca ünlü Metro Gastro Dergisi Burhaniye’nin yöresel lezzetlerini sayfalarına taşıdı.

Gastronomi alanında ulusal ve uluslararası alanda isim yapmış Türkiye’nin ilk yemek kültürü dergisi Metro Gastro Dergisi,son sayısında Burhaniye’nin eşsiz lezzetlerini sayfalarında yayımladı. Burhaniye Belediyesiyle işbirliği içinde Burhaniye’nin yöresel lezzetlerini detaylı şekilde inceleyen dergi, 17 çeşit yöresel yemeğin tarihiyle birlikte lezzet hikayelerine sayfalarında yer verdi.

Türk mutfağının kaybolan lezzetlerinin kayıt altına alınması amacıyla,yemek kültürü araştırmacısı ve yazarı Nilhan Aras’ın katıldığı program, Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezi’nde kayda alınan, Burhaniye Belediyesi personeli ve bölge kadınları yöresel yemekler hazırlayarak, tadım ve kültürel hikayelerini dergi için anlattı.

Yapılan tadım ve sunumlarda Burhaniye’ye özgü Sura, Keşkek, Kuru Mantı gibi 17 çeşit yemeği inceleyen araştırmacı Nilhan Aras her yöresel yemeği ayrı ayrı kaleme alarak fotoğrafladı. 

Geçtiğimiz günlerde, Nisan-Mayıs- Haziran ayı 101.sayısında Burhaniye Belediyesiyle ortaklaşa yaptığı etkinlikteki yöresel yemeklere yer veren dergi2000 yılından bu zamana kadar Dünya genelinde yayın yapıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egegundem.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.