EGE GÜNDEM GAZETESİ

 Slow Olive Çalıştayı Seferad Mutfağı İle Sona Erdi

 Slow Olive Çalıştayı Seferad Mutfağı İle Sona Erdi
15 views
18 Nisan 2016 - 21:42

Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Belediyesi ile Slow Food tarafından organize edilen Slow Olive Çalıştayı programı kapsamında Alibey Adasında kurulan Çocuk Atölyeleri, Lübnan Mutfağı, Antakya Arap Mutfağı, İstanbul Ermeni Mutfağı, Ayvalık Mübadil Mutfağı ve İzmir Seferad Mutfağı atölyeleri vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

 

Cunda Adası Pazaryerinde yapılan çalıştay kapsamındaki son etkinlikte; Zeytinin sadece gıda ürünü değil kültürel zenginlik olduğuna vurgu yapıldı.

4 gün süren Slow Olive Ayvalık Çalıştayının son gün etkinlikleri; sabun yapım atölyesi ile başladı. S

Bu kapsamda saat 11.00’de Cunda Pazar Meydanı’nda kurulan stantlarda ise zeytinyağlı dünya mutfaklarından örnekler sunuldu.

Lübnan Mutfağı ile başlayan sunumlar İzmir Seferad Mutfağı örnekleriyle sona erdi.

Seferad Mutfağı sunumu sırasında Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer de, eşi İlçe Turizm Müdürü Yasemin Gençer ile etkinliği izledi.

Son etkinlikte Karen Şahon ile Gilda Kohen İzmir Seferad Mutfağı’nın en özel lezzetlerini katılımcılara sundu.

Gilda Kohen’in helal et ile yaptığı zeytinyağlı sarmayı zeytinyağında kızartarak pişirmesi katılımcılar tarafından merakla izlendi.

Yapılan özel tadlar pişirildikten sonra katılımcılara tadtırıldı.

Bu etkinlikle; Uluslararası bir kuruluş olan Slow Food’un Türkiye’de ilk kez Ayvalık’ta düzenlenen çalıştay sona erdi.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

UA-76219985-1